Contacta amb nosaltres per a més info, clica aquí
UNA EXITOSA DIADA DE SANT JORDI

UNA EXITOSA DIADA DE SANT JORDI

FesCat t'anuncia i explica les festes populars de Catalunya

Avui, al blog de FesCat, l'app festes populars Catalunya parlem sobre la Diada de Sant Jordi

Tot i l'anunciada pluja, podríem dir que aquest Sant Jordi ha estat un èxit!

A Barcelona i Girona el moviment massiu ja es va poder veure des de primera hora del matí, en canvi a Lleida i Tarragona l'augment es va fer de manera progressiva com ha acostumat a passar els darrers anys.

A Barcelona, l'encertat anunci de pluges va fer que aquells més cautelosos, sortissin d'ora de casa, evitant així, passejar sota els paraigües. La previsió d'una tarda passada per aigua va fer que el matí -que s'esperava més tranquil- resultés una autèntica inundació de passejants. Milers de persones, espectacles musicals, paradetes i paradetes de roses i llibres, lectors impacients fent cua esperant la signatura de l'autor, nombrosos mitjans de comunicació realitzant entrevistes i fent seguiment de la diada, i alguna que altra representació, n'omplien els carrers. Gairebé no es podia fer un pas endavant, sense que la multitud t'ho impedís, al punt que la Guàrdia Urbana, ben entrat el matí, hagués de tallar l'accés de Carrer Aragó per Passeig de Gràcia, ja que l'allau de gent impedia el pas als vehicles.

Nombrosa aglomeració a Rambla Catalunya, on aquest any s'ha allargat la zona de parades fins a Diagonal. És per això que Gràcia, Sants i passeig Sant Joan han adquirit més importància, convertint-se en zones de pas, per on poder caminar tranquil·lament.
És important destacar que només a Barcelona es varen atorgar 4.642 llicències per a parades de roses, sense tenir en compte els incomptables venedors il·legals que, en venen cada any les seves de manera fraudulenta.

Cap a les sis, van començar a caure'n les primeres gotes, l'esperada pluja ja era aquí. Aquest va ser el moment en què les alegres cares de floristes i llibreters canviaven. Passaven a mostrar angoixa i decepció en veure com la gent començava a desfilar cap a zones cobertes, i la multitud s'anava dissipant. Cap a les vuit, el cel va tornar a lluir net, i la gent novament sortia dels seus amagatalls. Els carrers tornaven a fer goix!

És evident, és clar, que aquest fet -i que es tractés de dissabte- es va veure reflectits en el nombre de vendes de roses i llibres. Els floristes patien, les seves previsions no eren massa optimistes. Era d'esperar que les vendes disminuïssin respecte a l'any passat, però en fer el recompte se'n van endur una grata sorpresa! Aquest any s'han venut 5,5 milions de flors arreu de Catalunya! Un 15% menys que l'any passat, però més de l'esperat!

Pel que fa a llibres venuts, el Gremi de Llibreters, encara no n'ha donat resultats, però es preveuen unes xifres semblants a les de l'any passat.
El que sí que podem anunciar, són els títols dels llibres més venuts durant aquesta darrera edició.

I tu? Diga'ns com has passat aquest Sant Jordi!

Keywords: Festes majors Catalunya, Diada Sant Jordi, Festes populars Catalunya, App Festes Populars

Pub: , Mod: 26/02/2020, Per: M. Claver

Puntuació: 5, basat en 4495 valoracions.