Contacta amb nosaltres per a més info, clica aquí
 16 DE MAIG, DIA FESTIU PER A TOTS ELS CATALANS

16 DE MAIG, DIA FESTIU PER A TOTS ELS CATALANS

Catalunya allarga el tercer cap de setmana de maig.

El 16 de maig era fins ara dia festiu tan sols a Barcelona i algun indret més de Catalunya, però aquest any això canvia.

Durant aquest any 2016 Catalunya gaudirà d'una dotzena de festes d'àmbit català, de les quals cada ajuntament pot afegir-ne un parell més per al seu municipi.

1 de gener, Cap d'Any
6 de gener, dia de Reis
25 de març, Divendres Sant
28 de març, dilluns de Pasqua
16 de maig, Segona Pasqua
24 de juny, Sant Joan
15 d'agost, l'Assumpció
12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya
1 de novembre, Tots Sants
6 de desembre, Dia de la Constitució
8 de desembre, la Immaculada
26 desembre, Sant Esteve


El calendari laboral del 2016 resulta un xic trist pel que fa a dies festius, i el mateix per a estudiants o aquells que en lliuren els caps de setmana.

Resultaven un problema els dies festius que Catalunya perdia a causa de la coincidència d'aquests en cap de setmana. Aquests, són normalment compensats de manera automàtica en aparèixer altres festes perdudes durant el 2015 per al mateix motiu, com va passar el dia de Tots Sants (entre d'altres, que en virtut de la facultat del gobern català de canviar determinades festes no es van celebrar com a festius el Dia del Pare -Sant Josep-, ni Dijous Sant)

Aquest 2016 però, n'eren més les perdudes que les recuperades.
Comprovant que l'1 de maig, Festa del Treball (coincidint amb el dia de la Mare) i 11 de setembre, la Diada de Catalunya queien els dos en diumenge, era fàcil preveure que es perdia un dia festiu en l'àmbit laboral.

És per això que el Consell de Relacions Laborals (integrat per la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya) ha decidit que un dia que tan sols gaudien els barcelonins i algun altre municipi amb motiu de la Pasqua Florida, la Segona Pasqua, aquest any resultarà dilluns festiu per a tot Catalunya.


S'allarga el cap de setmana!!

Ja tens els plans fets per aquest proper pont?
Segueix-nos. La setmana que ve te'n direm algunes propostes!!

Keywords: Festes Majors Catalunya, Festius a Catalunya, 16 de maig, Festes Populars, Festes de Maig

Pub: , Mod: 03/03/2020, Per: M. Claver

Puntuació: 5, basat en 5708 valoracions.